Comité Montfoort Memorials

Het comité Memorials Montfoort is in januari 2020 opgericht door Hans Elzas, Joke de Wilssel, Kees Bazuine en Adje Spruit metals doel doel:

Realiseren van twee gedenktekens voor de 14 jonge mannen in de polders romdom Montfoort stierven voor onze vrijheid.

Na diverse fondswervende acties zijn op 29 juni 2022 deze twee gedenktekens gerealiseerd. Iets waar we als Montfoort super trots op kunnen zijn!

Een speciaal woord van dank gaat uit naar de steun van Jan Kaasgaren, Pedro Jooren en Nynke Vergeer en de makers van de gedenktekens fam Groenewoud en Mark van Eldik.

Omdat het doel is bereikt is het comité Memorials Montfoort in januari 2023 opgeven en opgegaan in comité 4-5 mei Montfoort.

Het comité 4-5 mei wil via podcasts en het publiceren van verhalen in de Vieren & Herdenken krant de Montfoortse oorlogsgeschiedenis doorgeven aan nieuwe generaties want vrijheid is niet vanzelfsprekend! Deze ontwikkeling van de podcasts en publicaties kosten geld en u kunt ons helpen door een donatie via deze website. Zo geven de we de oorlogsgeschiedenis door aan nieuwe generaties want vrijheid is niet vanzelfsprekend! 

Comité Memorials Montfoort

p/a Th. Elsenstraat 53
3417 WX Montfoort
comite@memorials-montfoort.nl
Bankrekening NL53 INGB 0005856702
T.n.v. Comite 4 en 5 mei Montfoort o.v.v. Memorials

De zoektocht naar meer informatie en foto’s van bemanningsleden van de in 1943 op Blokland en Mastwijkerdijk neergestorte Stirling-bommenwerpers

Binnen het Comité Memorials Montfoort werd gewerkt met werkgroepen. Eén van die werkgroepen is de werkgroep onderzoek.

Dankzij fantastisch werk van onder meer Kees Bazuine, John Beswick,  Jan Molenaar en Ben van Drogenbroek is het afgelopen twee jaar gelukt om van bijna alle bemanningsleden een foto en een stukje levensverhaal te achterhalen. Zo krijgt dit stukje Montfoortse geschiedenis na al die jaren eindelijk een gezicht.

Nog niet alle data zijn beschreven in een leesbaar verhaal maar daar zal de komende tijd aan gewerkt worden om dit vast te leggen en zo door te kunnen geven aan de volgende generaties. 

Heeft u meer informatie of foto's over deze crash of de bemanningsleden? Neem dan contact op met comite@memorials-montfoort.nl dan kunnen we dit op deze website zetten.

Met elkaar geven we de geschiedenis door!

Achtergrond verhaal Dick Williams  (Blokland crash)

Achtergrond verhaal  Harold Mallen  (Mastwijkerdijk crash) 

20220411_145532130_iOS.png