Investigations team Montfoort Memorials

De zoektocht naar meer informatie en foto’s van bemanningsleden van de in 1943 op Blokland en Mastwijkerdijk neergestorte Stirling-bommenwerpers

Binnen het Comité Memorials Montfoort wordt gewerkt met werkgroepen. Eén van die werkgroepen is de werkgroep onderzoek. Deze werkgroep heeft de taak -nu, na bijna 80 jaar- nog zoveel als mogelijk (nieuwe) informatie en foto’s te verzamelen over de beide crashes en de daarbij betrokken bemanningsleden. Een allesbehalve eenvoudige taak. Maar toch is de groep erin geslaagd om de nodige nieuwe informatie en foto’s te verzamelen. Waardoor de verhalen van een aantal bemanningsleden weer wat beter kunnen worden verteld.

Dankzij fantastisch werk van onder meer Kees Bazuine, John Beswick,  Jan Molenaar en Ben van Drogenbroek is het afgelopen twee jaar gelukt om van bijna alle bemanningsleden een foto en een stukje levensverhaal te achterhalen. Zo krijgt dit stukje Montfoortse geschiedenis na al die jaren eindelijk een gezicht.

Nog niet alle data zijn beschreven in een leesbaar verhaal maar daar zal de komende tijd aan gewerkt worden om dit vast te leggen en zo door te kunnen geven aan de volgende generaties. 

Achtergrond verhaal Dick Williams  (Blokland crash)

Achtergrond verhaal  Harold Mallen  (Mastwijkerdijk crash) 

20220411_145532130_iOS.png